Drugi Warm festival od 28. juna do 4. jula u Sarajevu – Radiosarajevo.ba

11. juni 2015. u 09:27

Drugi Warm festival od 28. juna do 4. jula u Sarajevu

U Sarajevu će se od 28. juna do četvrtog jula 2015. godine održati drugi WARM Festival koji će na jednom mjestu okupiti reportere koji su izvještavali iz ratnih područja, umjetnike, istraživače i aktiviste koji se u svom svakodnevnom životu bave savremenim konfliktima.

Festival će i ove godine ponuditi i izložbe, filmske projekcije, prezentacije knjiga, kao i razne druge aktivnosti koje su u vezi za savremenim konfliktima.

“Drago mi je da je i ove godine Sarajevo mjesto gdje ćemo prikazati vrhunske izložbe i dokumentarne filmove koji se bave savremenim konfliktima. Festival će na jednom mjestu ugostiti vodeće profesionalce koji se kroz različite profesije bave savremenim konfliktima”, istaknuo je Remy Ourdan, predsjednik WARM Fondacije.

U okviru filmskog programa drugog WARM Festivala, možete pogledati evropsku premijeru filma Sebastiana Jungera The Last Patrol, te Restrepo, Korengal i Which way is the front line from here?, a predstavit će i knjigu War.

Bit će prikazan film Florenta Marciea Commander Khawani, koji se u proteklih petnaest godina snimao u Afganistanu. Također, bit će prikazan i film The E-Team i drugi filmovi o vodećoj svjetskog organizaciji za zaštitu ljudskih prava Human Rights Watch.

Moći ćete pogledati i izložbe Discordia Moisesa Samana, The Forensic Turn Paula Lowea, My Body: A War Zone, ali i izložbu Marcusa Bleasdalea, te izložba francuskog fotografa Emerica Lhuisseta Maydan-stotinu portreta.

Radiosarajevo.ba

http://radiosarajevo.ba/novost/191434/drugi-warm-festival-od-28-juna-do-4-jula-u-sarajevu

Share this on:
Facebook
Twitter
LinkedIn